Wykonanie
« Złociste udka Dukan
Budyń bez
skrobi Dukan »Obiad dla tych, których
nabiał na pieczonym
kurczaku odstrasza. Bardzo prosty i szybki. Udka wychodzą zaskakująco soczyste.

(Dukan, faza I)składniki na 1 porcję:- 2 podudzia z
kurczaka- 1-2 ząbki
czosnku- 1 łyżka ostrej mielonej
papryki- 1 łyżka słodkiej mielonej
paprykiZ kawałków
kurczaka zdjąć skórę. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, ułożyć podudzia.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub posiekać i wysmarować nim
mięso. Posypać mieszanką
papryk. Zapiekać ok 30 minut w 180°C. Polać wytopionym sosem.czwartek, 15 kwietnia 2010, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze