Wykonanie
Od dłuższego czasu już się na nią czaiłam, choć nie jestem fanką tego deseru. Po prostu chciałam spróbować go zrobić sama. Wczoraj stwierdziłam, że zrobię tę z przepisu Małgosi.dz, ale po sprawdzeniu zawartości szafek i spojrzeniu na zegarek stwierdziłam, że mam lekkiego zonka i muszę improwizować, bo składników niet, a sklepy w promieniu kilku km zamknięte ;)

składniki:- 400ml
jogurtu greckiego- 100ml kremówki- 5 łyżek mocnego, słodkiego naparu z
kawy- 100g
mlecznej czekolady z
migdałami- 1 łyżeczka
żelatynyJogurt z kremówką podgrzać, wlać
kawę i wsypać połamaną
czekoladę. Mieszać aż się rozpuści. Jak całość się zagotuje, zdjąć z ognia i wmieszać rozpuszczoną
żelatynę. Przelać do filiżanek i wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem wstawić filiżankę do ciepłej
wody, po czym przełożyć deser na talerzyk.