Wykonanie
pierwszy wpis z
serii 3 składniki. prosty i bajecznie pyszny deser zrobiony z dokładnie 3 składników.chwila pieczenia, chwila ubijania i gotowe.składniki na 6 sztuk :opakowanie
ciasta francuskiego250 ml
śmietany kremówki5-6 łyżek
konfitury malinowejciasto francuskie dzielimy na 6 części, każdy kwadrat wkładamy w foremkę ( ja użyłam silikonowej do muffinów), wykładamy papierem do pieczenia i obciążamy
fasolą lub
ryżem. pieczemy na rumiano ( ok 20 minut) w temp 200 stopni. studzimy.krem :
śmietanę ubijamy na sztywno, następnie mieszamy delikatnie z
konfiturą.po wystudzeniu
ciastka wyjmujemy z foremek i wypełniamy
malinowym kremem. na wierzch dajemy odrobinę
konfitury. i gotowe. można jeszcze schłodzić godzinę lub 2 w lodówce, ale nie jest to konieczne.smacznegokolejne wpisy z cyklu wyzwanie 2 składniki , 3 składniki już wkrótce :)