ßßß
Składniki:1 – 2 natki pietruszkicytryna2 ząbki czosnkusól morka gróboziarnistaoliwa z oliwekpieprz do smaku
Przygotowanie:Pietruszkę wraz z solą wkłóż do moździeża, i rozcieraj przez chwilę. Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj lub zetrzyj i dodaj do moździeża. Cytrynę umyj dokładnie albo spaż. Zetrzyj odrobinę skórki i dodaj do moździeża. Dodaj też sok z połowy cytryny i dokładnie wszystko rozetrzyj. Dolej oliwę i wymieszaj. Tak przygotowaną salsą z pietruszki możesz z powodzeniem smarować mięso po lub w trakcie grilowania jak równiez wszelakiego rodzaju pieczywo pieczone na glillu. Idealny dodatek do takich dań. Polecam serdecznieSmacznego!!!Zachęcam serdecznie do komentowania tego przepisu.Każda Twoja opinia jest dla mnie bardzo ważna.