Delikatne ciasto-krem o gładkiej konsystencji i wyraźnym czekoladowym posmaku. Możecie podawać je opruszone gorzkim kakao z malinami lub na ciasteczkowym spodzie z wiśniami z likieru. Przygotowanie zajmuje nie dłużej niż kwadrans, po schowaniu na chwilę do lodówki będzie świetnym, letnim deserem!600 g twarogu sernikowego200- 250 g serka mascarponetabliczka gorzkiej czekoladytabliczka mlecznej czekolady2, 5 łyżki żelatyny1/3 szklanki wrzątkuCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuścić w wrzątki. Przestudzoną czekoladę zmiksować z mascarpone na gładką masę, dodać twaróg, ponownie zmiksować. Ostudzoną (jednak jeszcze ciepłą) żelatynę wlać do masy serowo- czekoladowej i dokładnie połączyć. Przełożyć to tortownicy (o średnicy 24- 26 cm) wyłożonej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Chłodzić 3- 24 godziny. Smacznego!