ßßß Cookit - przepis na Chrupiące chipsy z grilla

Chrupiące chipsy z grilla

nazwa

Wykonanie

Właściwie nie przypominają chipsów, brak mi jednak pomysłu na tytuł, który zachęciłaby Was do ich przygotowania, a naprawdę warto! Świetnie nadadzą się do wszelkiego rozdaju dipów, sosów czy po prostu kiełbasek z ketchupem;)
Składniki:
375- 400 g mąki
220 ml wody
60 g rozpuszczonego masła
15 g świeżych drożdży
2 łyżki cukru
łyżeczka soli lub ulubionych ziół
Drożdże rozetrzeć z cukrem, dodać podgrzaną wodę, wymieszać, odstawić na chwilę- przez ten czas przesiać mąkę. Do mąki dodać mleko z drożdżami oraz masło i sól. Wymieszać łyżką i na blacie dobrze wyrobić ciasto. Odłożyć na 2- 4 godzin, przykryte ściereczką. Potem ciasto cienko rozwałkować wycinać szerokie paseczki . Odłożyć na 15. Przez ten czas rozgrzać grilla, tacki natłuszczyć. Grillować 5- 12 minut bez pokrywy, w trakcie obracając. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/06/chrupiace-chipsy-z-grilla.html