Wykonanie
Właściwie nie przypominają
chipsów, brak mi jednak pomysłu na tytuł, który zachęciłaby Was do ich przygotowania, a naprawdę warto! Świetnie nadadzą się do wszelkiego rozdaju dipów,
sosów czy po prostu kiełbasek z
ketchupem;)
Składniki:375- 400 g
mąki220 ml
wody60 g rozpuszczonego
masła15 g świeżych
drożdży2 łyżki
cukrułyżeczka
soli lub ulubionych
ziółDrożdże rozetrzeć z
cukrem, dodać podgrzaną
wodę, wymieszać, odstawić na chwilę- przez ten czas przesiać
mąkę. Do
mąki dodać
mleko z
drożdżami oraz
masło i
sól. Wymieszać łyżką i na blacie dobrze wyrobić ciasto. Odłożyć na 2- 4 godzin, przykryte ściereczką.
Potem ciasto cienko rozwałkować wycinać szerokie paseczki . Odłożyć na 15. Przez ten czas rozgrzać grilla, tacki natłuszczyć. Grillować 5- 12 minut bez pokrywy, w trakcie obracając. Smacznego!