Wykonanie
Na śniadanie i na kolacje...Składniki:( dla 4 osób)
4
gruszki250g słodkiej gorgonzoliSok z 1 jednej
cytryny12 kawałków
orzecha4 kromki
ciemnego pieczywa20 g słonego
masłaGałązka
rozmarynuPrzygotowanie:(20 minut)Z djąć skórkę z
serca gorgonzola, pokroić go w małe kostki. Zostawić w temperaturze otoczenia do zmięknięcia.U myć i osuszyć
gruszki, przeciąć na pół, obrać ze skórki i pokroić na cienkie plasterki. Skropić z
sokiem z cytryny by zapobiec czernieniu
owoców.P osmarować 4 kromki
chleba słonym
masłem, na wierch ułożyć plastry
gruszki ( w wachlarz) oraz kostki
serca. Całość uzupełnić kilkoma
orzechami i liśćmi
rozmarynu. Ułożyć dane na tacy i podawać.