Składniki: dla 2 osób-400 g filetu z kaczki-sok i skórka z pomarańczy-gałązka rozmarynu-2 listki laurowe-60 g miodu-120 g sałatowej mieszanki-oliwa z oliwek extra virgin-30 g masła-sól i pieprzPrzygotowanie: (40 minut)W rondlu o nieprzywierającej powierzchni podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek i na dużym ogniu podsmażyć liście laurowe i gałązkę rozmarynu(czyste i osuszone). Dodać filety z kaczki, zmniejszyć płomień, posolić, popieprzyć. Każdą ze stron filetu smażyć przez 10 minut.Filety skropić miodem, zdjąć garnek z ognia i zawinąć w folię aluminiową, by mięso pozostało ciepłe.Do pozostałego w garnku wywaru wlać sok z pomarańczy i podgotować kilka minut, by sos zgęstniał. Dodać masło(pokrojone w drobne kawałki), wymieszać i dusić na wolnym ogniu aż powstanie jednolity sos.Na każdym talerzu ułożyć kilka listków sałaty. Pokroić filety kaczki w cienkie plasterki, ułożyć na sałacie i polać sosem pomarańczowym. Posypać skórką z pomarańczy i natychmiast podawać.Smacznego!