Wykonanie
Dopiero niedawno zaczęłam doceniać połączenie smaków - słonego i słodkiego. Kiedyś nawet do głowy coś takiego by mi nie przyszło. A jak się okazuje, jeśli umiejętnie połączymy te kontrastujące smaki, mogą powstać wyśmienite dania główne, desery, sałatki...I dziś właśnie taka
sałatka, w której łączy się smak słonej
fety i słodkiej,
suszonej żurawiny.Przepis dostałam od Oli B. Dziękuję ;)

Składniki:-
sałata lodowa-
ser feta-
suszona żurawina-
płatki migdałów (powinno ich być o połowę mniej, niż
żurawiny)-
jogurt i
majonez - w identycznych proporcjach-
pieprzPrzygotowanie:
Sałatę myjemy, osuszamy i rwiemy na kawałki. Układamy na niej pokrojoną w kostkę
fetę i posypujemy
żurawiną.
Jogurt mieszamy z
majonezem i dodajemy
pieprz. Takim sosem polewamy warzywa i posypujemy uprażonymi na suchej patelni
migdałami.Gotowe!Szybko, prosto i smacznie.