Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Panga w cebulowej marynacieBabka
wiśniowo - śmietankowa »Ostatnio nie miałam czasu by coś popisać wstawić coś smacznego ale obiecuje poprawę :)Dzisiaj serniczek na zimno w mniejszych pojemniczkachSKŁADNIKI:600 g
serka mascarpone500 gram
truskaweksok malinowy 150 mili2x
żelatyna fix deserowa dr Oetker300 ml
śmietanki kremówki 30%, bardzo zimnej
cukier puder 150 gramZmiksować
śmietankę kremową następnie dodać
cukier puder i ubić na sztywną pianę. Dodawać po jednej czubatej łyżce
serka mascarpone, wciąż ubijając na gęstą masę.
żelatynę rozpuścić szybko mieszając w około 1/4 szklanki gorącej
wody.Zmiksowana masę przełożyć do foremek serduszek i do lodówki do zastygnięcia na około godzinę.
Truskawki miksujemy blenderem dodajemy
sok malinowy i rozpuszczona
żelatynę na 800 gram masy albo
czereśniowy nadal miksujemy wykładamy mus do foremek serduszek i do lodówki na godzinę ps
żelatynę dodajemy tak aby zgęstniało .





środa, 13 czerwca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter