Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« PrzekąskaTort nalesnikowy polecam z ... »Myślę , że takie domowe
ciastka są lepsze niż kupne wiesz co chcesz zrobić ile i jak udekorować.Moje
ciastka robiłam z córką bawiłyśmy się przy tym doskonale :)180 g
masła, zimnego90 g
cukru pudru230 g
mąki pszennejszczypta
soli1 płaska łyżka
cynamonu40 g
skrobi ziemniaczanej200 gram
cukru pudru na
lukierłyżeczka
barwnika spożywczego zielonegokuleczki ozdobne cukierniczeNa stolnicy wysypuje
mąkę i
skrobie ziemniaczaną dodaje
masło cukier puder sól i
cynamon szybko siekam nożem tworząc kule. Rękoma zagniatam zawijam w folie spożywczą i schładzam wkładam do lodówki na 30-40 minut .Po schłodzeniu rozwałkować ciasto na 4-5 mm i wykrawać choineczki i bałwanki .Piekłam na papierze do pieczenia układałam w niewielkich odstępach
między sobą ciasta leciutko tylko urosną Piekę do 15 minut w 170 stopniach
potem wykładam na kratkę i robię
lukier zielony z barwnikiem . Polewam choineczki i dekoruję kuleczkami cukierniczymi .



czwartek, 31 stycznia 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter