Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Faszerowane udka
żurawiną i ...Rozbieranie
udka z kurczaka z ... »Pyszna babka wyszła wynalazłam podobną na smak chwili i postanowiłam zrobić.Składniki:- 5
jajek- 1 szklanka
mąki pszennej- 0,5 szklanki
mąki ziemniaczanej- 200 g
margaryny- 0,75 szklanki
cukru- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia- 100 g
żurawiny + 1 łyżka
mąki pszennej-
aromat pomarańczowy1. Zmiksowałam
jaja z
cukrem na puch2. Obydwie
mąki z
proszkiem do pieczenia przesiałam przez sito i dodałam do zmiksowanych jaj.3.
Margarynę rozpuściłam i dodałam do reszty składników.4.Na końcu dodałam
aromat pomarańczowy .5. Przelałam połowę ciasta do formy na babkę do silikonowej .6.
Żurawinę zalałam wrzątkiem na 30 minut , odcedziłam i zasypałam łyżką
mąki i posypałam na ciasto.7 Resztę ciasta wlałam i na wierzch też wsypałam
żurawinę.


piątek, 08 listopada 2013, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter