Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisuMarchewkowiec z prażonymi ziarnami »

Postanowiłam zrobić deser - najprostszy i najsmaczniejszy, tak uważam.
Kisiel domowy o smaku
wiśniowymDo przyrządzenia deseru niezbędne będzie poniższe urządzenie:- Aluminiowy syfon do
bitej śmietany 0,5 l- 1
nabój do syfonuZakupić je można w internetowym sklepie - www.sklep.technica.plSkładniki :- kompot litrowy z
wiśniami (ok. pół litra soku),- 5 łyżeczek
mąki ziemniaczanej,- 100 ml
wody (do rozmieszania
mąki ziemniaczanej),- ew.
cukier do smaku jeśli będzie zbytnio kwaskowe (2 łyżki),-
śmietana 30% 500 ml,-
wiśnie z kompotu wydrylowane,- 2 garście
porzeczek czerwonychDo garnuszka wlewamy sok z
wiśni. Gotujemy go, dodajemy do niego 2 łyżki
cukru mieszamy do rozpuszczenia.
Mąkę ziemniaczaną wsypujemy do szklanki z
wodą, mieszamy do rozpuszczenia, dodajemy do soku.Mieszamy do zgęstnienia.Przelewamy w trzy zimne szklaneczki do deseru.Studzimy i wstawiamy do lodówki.Wlewamy
śmietanę do syfonu firmy Hendi wkładamy
nabój wstrząsamy i wstawiamy do lodówki - niech sobie
siedzi ze 2 godzinki.Na ostudzony
kisiel idzie ubita
śmietana,
wiśnie z kompotu i
porzeczki czerwone pyszne słodkie i kwaskowe.Opinia:Aluminiowy syfon do
bitej śmietany 0,5 l | HENDI, Kitchen
Line - koszt to zaledwie 66,75zł netto.Ma on zaledwie pół litra pojemności ale to wystarczająco jak dla mnie. Można w nim przygotować
bitą śmietanę jak i sos słodki krem czy mus.Syfon dodatkowo posiada trzy końcówki z polipropylenu i szczoteczkę w zestawie. Do deseru przypasowała mi największa końcówka.Jest wykonany z aluminium malowany na biało.Syfon dostałam od firmy Technica - jest to największa w Polsce i jedna z większych w Europie firm, zajmujących się profesjonalnym wyposażeniem gastronomii.




czwartek, 07 sierpnia 2014, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie

Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]
Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter