ßßß
Składniki (na 3 szklanki 250 ml):15 łyżek domowej granoli (przepis tutaj)400 ml jogurtu greckiego1 łyżka płynnego miodu2 średnie jabłka1/2 łyżki masła1 łyżka soku z cytryny2 łyżeczki cukru trzcinowego1/2 łyżeczki cynamonu
Jabłka obrać i pozbawić gniazd nasiennych. Pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozpuścić masło. Dodać jabłka. Skropić sokiem z cytryny, dodać cynamon i cukier, podlać dwoma łyżkami wody. Podsmażyć 2-3 minuty, do czasu, aż jabłka będą miękkie, ale jędrne. Odstawić do wystudzenia. Jogurt wymieszać z miodem. W szklanka układać warstwami po 5 łyżek granoli, jogurt i prażone jabłka. Podawać od razu po przygotowaniu lub po wcześniejszym schłodzeniu. Smacznego!Rady: Zamiast domowej granoli można użyć podprażonych na suchej patelni płatków owsianych wymieszanych z miodem i przestudzonych.