Wykonanie
Jakie były Wasze ulubione potrawy z dzieciństwa? Serwujecie je Waszym dzieciom? Albo sobie na poprawę humoru?Dla mnie takim polepszaczem humoru jest napewno zapiekany
ryż z jabłkami, od zapachu
cynamonu unoszącego się w kuchni od razu robi się lepiej...Składniki dla 4 osób:szklanka
ryżu3 kwaśne
jabłka6 łyżek
brązowego cukru1 łyżka mielonego
cynamonu2 łyżki
masłaRyż ugotować i ostudzić.
Jabłka zetrzeć na grubej tarce i wymieszać z połową
cukru i
cynamonem.Naczynie do zapiekania wysmarować
masłem i układać warstwami
ryż i
jabłka. Ja domieszałam jeszcze trochę
musu jabłkowego, którego resztki zostały w słoiku :)Ostatnią warstwę powinien stanowić
ryż. Posypujemy go pozostałym
cukrem i układamy na nim
masło.Wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na ok. 40 minut.Podajemy najlepiej ze
śmietanką lub
jogurtem.Smacznego!