ßßß Cookit - przepis na Wiosenny omlet z łososiem, rukolą i pomidorkami

Wiosenny omlet z łososiem, rukolą i pomidorkami

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj na śniadanie jednoosobowy rozpustny omlet z kwasami tłuszczowymi omega-3…
Składniki dla 1 osoby:
2 jajka
50 g wędzonego łososia, u mnie 1/2 opakowania tatara z łososia Suempol
kilka pomidorków koktajlowych
2 garści rukoli
łyżka masła klarowanego
łyżka gęstego jogurtu
świeżo zmielony pieprz
Jajka rozbić w miseczce, wlać na rozgrzaną patelnię z roztopionym masłem. Posypać równomiernie rukolą i łososiem, zostawiając odrobinę do dekoracji. Smażyć pod przykryciem do ścięcia się jajek. Złożyć na pół, zsunąć na talerz. Udekorować rukolą, pokrojonymi na ćwiartki pomidorkami, łososiem, kleksem jogurtu i świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego!
Do omletu użyłam tatara z łososia firmy Suempol, który przygotowywany jest z łososia atlantyckiego pochodzącego z Norwegii.
Źródło:http://tonajezyku.blogspot.com/2015/03/wiosenny-omlet-z-ososiem-rukola-i.html