Wykonanie

Dzisiaj na śniadanie jednoosobowy rozpustny omlet z kwasami tłuszczowymi omega-3…Składniki dla 1 osoby:2
jajka50 g
wędzonego łososia, u mnie 1/2 opakowania tatara z
łososia Suempolkilka
pomidorków koktajlowych2 garści
rukoliłyżka
masła klarowanegołyżka gęstego
jogurtuświeżo zmielony
pieprzJajka rozbić w miseczce, wlać na rozgrzaną patelnię z roztopionym
masłem. Posypać równomiernie
rukolą i
łososiem, zostawiając odrobinę do dekoracji. Smażyć pod przykryciem do ścięcia się
jajek. Złożyć na pół, zsunąć na talerz. Udekorować
rukolą, pokrojonymi na ćwiartki
pomidorkami,
łososiem, kleksem
jogurtu i świeżo zmielonym
pieprzem.Smacznego!


Do omletu użyłam tatara z
łososia firmy Suempol, który przygotowywany jest z
łososia atlantyckiego pochodzącego z Norwegii.