Wykonanie
Czego tu nie ma?
Bakłażan,
pieczarki,
cebula,
pomidory,
bazylia...
serek kozi,
bryndza,
mozarella... było przepyszne i smakowało mojemu bardzo mięsożernemu Mężczyźnie...A teraz szczegóły...
Bakłażana kroimy wzdłuż, grillujemy, każdy plaster smarujemy
serkiem kozim i zawijamy.Grillowane
pieczarki nadziewane
Pieczarki grillujemy, a
potem nadziewamy... nadzienie -
bryndza z
serkiem kozim (pół na pół) roztarta ze zmiażdżonym ząbkiem
czosnku i odrobiną
oliwy z oliwek.Grillowana
cebulaPoprostu grillujemy grube plastry
cebuli.
Pomidor z
mozarelląPlastry
pomidora mieszają się z plastrami
mozarelli.Wykończenie - dekorujemy listkami
bazyli zerwanymi w ogródku, całość polewamy
oliwą z oliwek, skrapiamy balsamico i serwujemy z
bagietką i
białym winem...