ßßß
Składniki na spód (na 1 dużą formę do tart, lub jak w moim przypadku dwie mniejsze silikonowe o średnicy 21 cm i głębokości 3 cm):250 g herbatników z czekoladą5-6 łyżek zmielonych orzechów50 g łezek czekoladowych70 g masłaSkładniki na krem:150 g białych pianek marshmallow1/2 szklanki mleka1 1/2 szklanki śmietany kremówki4 łyżki wody różanej4 łyżki likieru pina colada1/3 łyżeczki różowego barwnika spożywczegoCiasteczka oraz łezki potraktować blenderem, zmielić na pył, dodać do nich zmielone orzechy na końcu dodajemy lekko rozpuszczone masło - dokładnie mieszamy. Przesypujemy mieszankę do formy/form i dociskamy mocno, aby okruszki stworzyły jednolitą całość. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.Pianki marshmallow rozpuszczamy w mleku, cały czas mieszając. Gdy całkowicie się rozpuszczą i znikną wszelkie grudki, odstawiamy do ostygnięcia. Dodajemy wodę różaną oraz likier. Ubijamy bitą śmietanę tak aby nie była za sztywna dodajemy do niej po troszeczku pianki z likierami, delikatnie mieszamy. Na koniec dodajemy barwnik, przelewamy masę na spód ciasteczkowy i wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje - ok. 4 godziny. Smacznego!!!