Wykonanie
Obiady zazwyczaj jadam wieczorem, wiec są dla mnie również kolacją. Ale czasem zdarza się, ze zjem obiad o "książkowej"
porze i wówczas wieczorem "coś za mną chodzi" ;-)Rzadko jadam
pieczywo, więc kanapka raczej odpada; sałatki jadam na śniadanie. Ostatnio moje wieczorne kulinarne rozterki zakończyły się właśnie taką maleńką zapiekanką. W
sumie bardzo fajna propozycja nie tylko na kolację, również na przekąskę na imprezę lub nawet jako dodatek do obiadu.

Składniki (4 porcje):200 g
mielonego mięsa wołowego500 g obranych
ziemniaków4 duże
pieczarki1
czerwona cebula2 łyżki
masła2 łyżki
śmietany4 łyżeczki startego
parmezanusól,
pieprz - do smaku
oliwa do smażenia
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, przecedzić i ugnieść na puree razem z
masłem i
śmietaną.Na rozgrzanej
oliwie zeszklić posiekaną
cebulę, dodać
mięso i pokrojone
pieczarki. Podsmażyć około 5 minut.Na dno kokilek włożyć usmażone
mięso. Na nie, za pomocą rękawa do zdobienia
tortów, wycisnąć masę ziemniaczaną, którą następnie posypać łyżeczką
parmezanu. Zapiekać w temperaturze 180 stopni ok. 15 minut.Smacznego :-)