Wykonanie
Pozostając w pralinkowym klimacie zapraszam na słodkie
czekoladki wypełnione marcepanem. Marcepan, kandyzowane
owoce,
gorzka czekolada i
cukrowe ozdoby- z kilku prostych składników powstały przepyszne Pralinki z marcepanem .

Składniki:100g marcepanu50g kandyzowanych
owoców (u mnie
ananasy i
mango)150g
gorzkiej czekoladyCukrowe ozdoby (opcjonalnie)Wykonanie:Kandyzowane
owoce kroimy w dość drobną kosteczkę, mieszamy z marcepanem (ugniatając), a następnie formujemy z marcepanowej masy nieduże kuleczki (takiej wielkości jakiej chcemy
mieć pralinki).
Czekoladę łamiemy na kawałki i roztapiamy w kąpieli
wodnej (tzn. połamaną
czekoladę wkładamy do miseczki, która umieszczamy na garnku z gotującą się
wodą).Marcepanowe kuleczki zamaczamy w roztopionej
czekoladzie, czekamy aż spłynie z nich nadmiar
czekolady (można je postawić na kratce), a następnie ozdabiamy cukrowymi ozdobami wg uznania i gotowe pralinki wkładamy do lodówki i trzymamy je tam do momentu całkowitego zastygnięcia
czekolady.

