Wykonanie
Owocowe koktajle ostatnio coraz częściej goszczą w koperkowej kuchni. Próbujemy najróżniejszych kombinacji
smakowych i chętnie wykorzystujemy
mleko roślinne. Połączenie
kiwi z
bananem i
mlekiem migdałowym to był strzał w dziesiątkę! Dlatego chętnie podzielę się z
Wami przepisem na Koktajl z
kiwi .

Składniki:½
banana2 dojrzałe
kiwi½ szklanki
mleka migdałowegoEwentualnie odrobina
mioduWykonanie:
Banana obieramy i kroimy na plasterki, a następnie wkładamy do zamrażalnika na ok. 40 minut (można oczywiście zamrozić go wcześniej i wyjąć z zamrażalnika jakiś kwadrans przed przygotowaniem koktajlu).
Kiwi po obraniu kroimy na plasterki.Do dzbanka blendera wrzucamy
banana i
kiwi, zalewamy
mlekiem migdałowym i całość miksujemy. Jeżeli
owoce były mało słodkie, koktajl możemy dosłodzić do smaku
miodem, ale nie jest to konieczne.
