Wykonanie
Crubmle to jeden z najszybszych i najprostszych deserów.
Owoce zapieczone pod kruszoną znakomicie smakują podane na ciepło. W związku z tym idealnie nadają się jako
szynki deser dla niespodziewanych gości. Nie dość, że szybko się robi, to nawet nie trzeba czekać aż wystygnie! Kilka prostych składników, parę chwil w kuchni i
Migdałowe crubmle z
bananami - dla niespodziewanych gości gotowe.

Składniki:3
bananyOdrobina
masła2 łyżki
brązowego cukruKruszonka:150g
mąki pszennej150g mielonych
migdałów100g
białego cukru150g
masłaWykonanie:Zaczynamy od zrobienia kruszonki. W misce mieszamy
cukier z
mąką i mielonymi
migdałami, dodajemy miękkie
masło (w temperaturze pokojowej) , wyrabiamy dłońmi do momentu aż składniki się połączą i odstawiamy.
Banany po obraniu kroimy na plasterki (takie po 0,5 cm), mieszamy z
brązowym cukrem.Naczynie żaroodporne smarujemy
masłem, układamy
banany i posypujemy kruszonką.Całość wstawiamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 minut- do momentu aż kruszonka ładnie się zarumieni.Najlepiej smakuje na ciepło.

http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki
