Wykonanie
Tak się skończyło poranne obczajanie facebooka, znajomi wrzucili zdjęcia z Disneylandu i nie mogłam, po prostu nie mogłam, nie zrobić
jabłek w karmelu na patyku ;-)Składniki:5 łyżek
cukru pudru3 łyżeczki
miodu3 łyżki
wody2
jabłkaposypka czekoladowapatyczek do szaszłyka (przekrojony na pół)Najpierw robimy karmel - na patelni mieszamy
cukier z
wodą, aż będzie tworzył jednolitą masę dopiero teraz włączamy kuchenkę gdy zaczną tworzyć się bąbelki dodajemy
miód i cały czas mieszamy, aż będzie miał piękny karmelowy kolor. Wtedy w
jabłka wbijamy patyczki i obtaczamy w karmelu, a
potem obtaczamy w posypce ;-) voila!Aha i jeszcze taka mała rada ;-) jak będziecie chcieli umyć patelnie z tego karmelu to po prostu wlejcie do niej
wodę i zagotujcie wtedy karmel się sam rozpuści ;-)Smacznego!O.