ßßß
Składniki:4 jajka2 pełne łyżki masy kajmakowej50 ml likieru Amaretto250 g serka mascarpone1 opakowanie rurek waflowych (125 g)1 puszka brzoskwiń
Wykonanie:Brzoskwinie pokroić w kostkę i zalać połową likieru.Jajka umyć i sparzyć. Żółtka roztrzepać i połączyć z masą kajmakową. Dodać serek , pozostały likier i dokładnie wymieszać (można użyć miksera, ale żółtka nie muszą być idealnie ubite, chodzi tylko o to, żeby wszystko dobrze się połączyło)Białka ubić na sztywną pianę. Połączyć z masą serową (białka dodawać do masy a nie odwrotnie)Kilka sztuk rurek pokroić na kawałki 1-2 cm. Dodać do kremu. Wymieszać.Na spód pucharków wykładamy połowę brzoskwiń (masy wychodzi sporo, na 6 porcji będzie na pewno). Na owoce wykładamy masę. Pucharki zakrywamy folią spożywczą i na kilka godzin wkładamy do lodówki. Przed podaniem na wierzch układamy resztę brzoskwiń i dowolnie dekorujemy.