Wykonanie
Surówka ta jest jednym z moich kulinarnych eksperymentów. Prosta, szybka w wykonaniu i jak się okazało podczas niedzielnego obiadu, również smaczna. I całe szczęście, że posmakowała ! Bardzo poprawia smak sałatki dodatek pestek
granatu, bo staje się ona wówczas
winna i bardziej wyrazista. Surówka ta wejdzie już na stałe do naszego rodzinnego jadłospisu.

Składniki :1 mała główka
kapusty pekińskiej (30-40 dag)1
papryka (15- 20 dag)1
jabłko winne (10-15 dag)1
owoc granatu (ok.15 dag)2 łyżki
majonezusól,
cukier do smakuWykonanie :
Kapustę pekińską drobno szatkujemy.
Paprykę i
jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z
owocu granatu wydrążamy pestki. Wszystkie składniki mieszamy i dajemy
majonez. Dosmakowujemy
solą i
cukrem.
