ßßß Cookit - przepis na SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PAPRYKĄ I PESTKAMI GRANATU

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PAPRYKĄ I PESTKAMI GRANATU

nazwa

Wykonanie

Surówka ta jest jednym z moich kulinarnych eksperymentów. Prosta, szybka w wykonaniu i jak się okazało podczas niedzielnego obiadu, również smaczna. I całe szczęście, że posmakowała ! Bardzo poprawia smak sałatki dodatek pestek granatu, bo staje się ona wówczas winna i bardziej wyrazista. Surówka ta wejdzie już na stałe do naszego rodzinnego jadłospisu.
Składniki :
1 mała główka kapusty pekińskiej (30-40 dag)
1 papryka (15- 20 dag)
1 jabłko winne (10-15 dag)
1 owoc granatu (ok.15 dag)
2 łyżki majonezu
sól, cukier do smaku
Wykonanie :
Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Paprykę i jabłko ścieramy na tarce o grubych oczkach. Z owocu granatu wydrążamy pestki. Wszystkie składniki mieszamy i dajemy majonez. Dosmakowujemy solą i cukrem.
Źródło:http://wkuchennymoknie.blox.pl/2010/09/SUROWKA-Z-KAPUSTY-PEKINSKIEJ-PAPRYKA-I-PESTKAMI.html