Wykonanie
Kolejna moja propozycja deserowa w
słonecznej tonacji. Pyszny, expresowy w wykonaniu deser z soczystym
mango. Oto co wystawiam dzisiaj Wam moi Kochani w swoje kuchenne okno. Jesienna pogoda nas nie rozpieszcza..... szaro, deszczowo za oknem, znaczny niedobór życiodajnych promieni Kochanego Słoneczka. Ale pamiętajcie! Ktoś nad tym czuwa i główkuje jak odgonić od smutasów złe nastroje :)) Eeej..., co to za smutne minki ? Chwytajcie za pucharki ! Są Wasze!

Składniki (na 6 porcji):2 dojrzałe
owoce mango12 łyżek
płatków kukurydzianych z
miodem i
orzeszkami ziemnymi50 dag
serka o smaku
waniliowym ( użyłam z
Mlecznej Doliny)6 łyżeczek płynnego
miodu pszczelego6 łyżeczek granulowanego
kakaoWykonanie :Do każdej szklanki wsypujemy na dno po 2 łyżki
płatków kukurydzianych.
Płatki pokrywamy
serkiem, na który dajemy obrane i pokrojone w kosteczkę
owoce mango. Wierzch deseru posypujemy granulowanym
kakao i polewamy łyżeczką płynnego
miodu pszczelego.


