Wykonanie
Maliny to jedne z tych
owoców, które na zimę warto zamrozić.
Maliny mrożone, zwłaszcza przecier, zimową
porą świetnie sprawdzają się w kremach, ciastach, kisielach, galaretkach, polewach itp. Dlatego część
malin zamrażam w całości, a część od razu miksuję z
cukrem, przecieram przez sitko, wlewam uzyskany przecier do pojemniczków i umieszczam w zamrażalniku. Jak zauważyłam są one dużo smaczniejsze od tych zmiksowanych po rozmrożeniu. Polecam !

Składniki :600g
malin1 szklanka
cukru lub w innej proporcji wg uznaniaWykonanie :
Maliny płuczemy, pozostawiamy do osiąkniecia z
wody. Wkładamy do naczynia i zasypujemy
cukrem. Dokładnie miksujemy i przecieramy przez sitko. Rozlewamy do pojemniczków do zamrażania (można wykorzystać kubeczki po
jogurcie,
śmietanie, czy lodach szczelnie zamknięte) i umieszczamy w zamrażalniku lodówki lub zamrażarce.


