Wykonanie
Smakowity i szybki w wykonaniu dodatek do białych
mięs lub ryb. Jak najbardziej smakuje również ze świeżutkimi bułeczkami. Przepis pochodzi z I tomu "Kuchni znad rozlewiska" Małgorzaty Kalicińskiej.
Składniki :
250g świeżego
groszku zielonego1-2 łyżki zmielonych
orzechów włoskich1 łyżka
masła1 łyżka
tartej bułkisól,
pieprz do smaku
Wykonanie :
Groszek gotujemy do miękkości. Odcedzamy i podsmażamy delikatnie na patelni na
maśle przez 3 - 4 minuty. Dodajemy
sól,
pieprz,
orzechy i
tartą bułkę. Stale mieszając podsmażamy przez kolejne 2 - 3 minuty.
Podajemy bezpośrednio po przyrządzeniu ze świeżym
pieczywem lub jako dodatek do białych
mięs lub ryb.
Polecam również :
W kuchni na wesoło :
Chodzą sobie dwa koguty po
mieście i strasznie się nudzą.
Wreszcie jeden z nich wpadł na pomysł.
- Chodź pójdziemy do garmażerki pooglądamy sobie gołe
kury.....