Wykonanie
Goście już
jadą więc będzie zwięźle...Do przygotowania potrzebujemy:-
seler-
ananas-
szynka konserwowa-
pieprz,
sól-
majonezCzas przygotowania - 15min (przy włączonej ulubionej muzyce - 20 min :))1. Zakupy:
seler kupujemy w słoiczku, ja wybieram zawsze sam
seler bez dodatków, choć na półkach znajdziecie już
seler z
ananasem.
Ananas potrzebujemy pokroić "w kostkę" jeśli kupimy w całości.
Szynka konserwowa może być w bloku lub plastrach - próbowałam jednej i drugiej i jest to bez różnicy.2. Odcedzamy
seler i
ananas na sicie.
Szynkę konserwową kroimy na bardzo cienkie paseczki (w moim przypadku). Jeśli ktoś chce dobrze czuć "na zębie"
szynkę - należy ją pokroić grubiej. Następnie wszystko mieszamy ze sobą dodając
przyprawy do smaku.3. Na sam koniec dodajemy
majonez i mieszamy.Smacznego!