ßßß
Przygotować wróżby na papierze o wymiarach 4x1cm.Połączyć margarynę, cukier, jajko i wanilię - zmiksować do gładkości. Dodać mąkę i proszek. Wyrobić. Ciasto nie powinno być lepiące, powinno dać się swobodnie rozwałkować i wykrawać, więc dałam nieco więcej mąki.Stolnicę obsypać lekko mąką. Rozwałkować cienko ciasto. Wykrawać krążki szklanką lub literatką (u mnie średnica 5,5cm). Wróżbę układamy na środku koła. Składamy ciastko na pół i zlepiamy końcówkę. Następnie ciastko składamy jeszcze raz na pół: środek ciastka przykładamy do krawędzi szklanki przyciskając krawędzie ciastka do szkła w ten sposób:
Ciastka pieczemy ok. 10 minut w 180°C. Ja włożyłam ciastka do foremek od muffinek, ponieważ obawiałam się że stracą kształt, lecz jeśli zastosujemy odpowiednią ilość mąki, nie powinno się to przytrafić.Część ciastem możemy zrobić z wróżbą, a pozostałe wyciąć foremkami i upiec :)Przepis dodaję do akcji "z widelcem po Azji"