Wykonanie

Tak upieczoną
szynkę można podać jeszcze ciepłą na obiad do ziemniaczków, lub po wystudzeniu jako
wędlinę do
pieczywa. Do tego
chrzan i smakuje wybornie :-)Składniki:ok. 1,5 kg
szynki bez kości
przyprawy:4-5 ząbki
czosnkususzona
bazyliazioła prowansalskievegetapieprz,
sólpapryka słodkaWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem.
Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać razem z
przyprawami. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć
mięso. Włożyć do rękawa do pieczenia, zawiązać i zostawić najlepiej na całą noc.Na drugi dzień piec ok. półtorej godziny w temp. 180st. C.Jeśli chcemy, żeby z wierzchu
mięso było przyrumienione, na 15 minut przed końcem pieczenia rozcinamy rękaw.Smacznego :-)