Przepis na tak przyrządzoną karkówkę znalazłam na stronie Ewy Wachowicz. Jest bardzo prosta w przygotowaniu, a przy tym na prawdę smaczna i mogę szczerze Wam ją polecić :-)Składniki:1 i 1/2 kg karkówki80 dag kapusty kiszonejpieprz, sól, kolendrapuszka ananasa krojonegosmalecWykonanie:Karczek umyć. osuszyć i natrzeć solą, pieprzem i zmieloną kolendrą. Odstawić do lodówki najlepiej na całą noc. Po wyjęciu obsmażyć na smalcu z każdej strony. Kapustę odcisnąć i pokroić. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć kapustą i kawałkami ananasa. Zalać syropem z ananasa, przykryć naczynie i wstawić do piekarnika na ok. 2 godz. w temp. 180 st.C.Podawać z ziemniakami lub pieczywem.Smacznego :-)