Wykonanie
            Sól kuchenna nazywana jest często "białą śmiercią", ponieważ spożywana w nadmiarze jest bardzo szkodliwa dla naszego organizmu . Jednak nikt dzisiaj nie może sobie wyobrazić kuchni bez tej 
przyprawy. Okazuje się, że 
sól ma bardzo szerokie i przydatne zastosowanie, o to niektóre z nich :-)SZCZYPTA 
SOLI:dodana do ugotowanego 
rabarbaru odkwasi go i można będzie wówczas dodać mniej 
cukru,dodana do 
białka czy 
śmietanki, przyspiesza ubijanie piany lub kremu,dodana do 
wody, w której gotują się 
parówki, zapobiegnie pękaniu osłonki,dodana do surowego 
mleka, utrzymuje jego świeżość,wsypana do blaszanego pudełka lub szklanego słoja, w których przechowujemy 
herbatniki czy sucharki, pozwoli zachować ich kruchość i świeżośćdodana do 
wody, w której gotujemy 
jajka sprawi, że łatwiej będzie je obrać ze skorupki,