Wykonanie
Skoro mam już gotową
cukinię marynowaną w Greencado -
oleju z
awokado(www.
olej-
awokado.pl), to aż się prosi o dobre dla niej towarzystwo...Dlaczego by nie wzbogacić smaku
mozzarelli i
pomidorów właśnie o taką cukinię? Nic prostszego:
kilka plasterków
cukinii marynowanej w Greencado -
oleju z
awokado extra vergine,kilka
pomidorków koktajlowych,1 kulka
mozzarelli,kilka kropli
octu balsamicznego i
oleju z
awokado Greencado,odrobina świeżo zmielonego
kolorowego pieprzu.Na talerzu ułożyć plasterki
marynowanej cukinii, obok
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół i
mozzarellę pokrojoną w grube plastry.
Mozzarellę polać mieszanką
oleju z
awokado z
octem balsamicznym i posypać odrobiną świeżo zmielonego
pieprzu. Można ozdobić - tak jak ja to zrobiłam - listkami
bazylii.I gotowe:-)Dobrze smakuje do tego grzanka, którą można zebrać
olej, jeśli coś zostanie na talerzu, jak już zjemy
cukinię,
pomidorki i
mozzarellę.