Wykonanie

SKŁADNIKI:250g
roszponki2 duże
polędwiczki4
pomidorypesto zielonesos vinegrette
oliwaTo moja propozycja na ciepłą kolację.
Polędwiczki kroimy na ukośne cienkie pasterki, które delikatnie rozbijamy i smarujemy zielonym pesto z dwóch stron. Tak przygotowane kawałki
mięsa wstawiamy do lodówki na min. 2h. Smak ich będzie naprawdę wyjątkowy :)Przygotowujemy składniki na sos vinegrette :Na 3 łyżki
oliwy 1 łyżka
soku z cytryny - ewentualnie
ocet,
sól i
pieprz do smaku, odrobina
musztardy - najlepiej Dijon i dodaję jeszcze przeciśnięty przez praskę ząbek
czosnku. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Polędwiczki zamarynowane w pesto smażę na patelni grillowej delikatnie wysmarowanej
oliwą.
Sałatkę podajemy na ciepło!
Pomidory pokrojone w plasterki (w poprzek) układamy w wianuszek na zmianę z polędwiczkami prosto z patelni. Do tego dodaję
roszponkę polaną sosem vinegrette.Podajemy z ulubionym
pieczywem.Smacznego :)