ßßß
Składniki (na około 14 batonów):50 g suszonych mango,100 suszonych fig,100 g suszonych brzoskwiń,50 g migdałów,50 g nasion słonecznika,50 g płatków owsianych,60 g mąki razowej,60 ml soku jabłkowego,4 łyżki płynnego miodu.Wykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 190 stopni. Suszone owoce wkładamy do blendera i rozdrabniamy. Dodajemy migdały, nasiona słonecznika, płatki owsiane i mąkę. Wlewamy sok jabłkowy oraz miód. Miksujemy na gęstą masę. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy na nią masę i rozprowadzamy nożem, tak aby miała około 1 cm grubości. Pieczemy przez około 20 minut, aż ciasto zacznie się rumienić. Wyjmujemy z piekarnika, zostawiamy do ostygnięcia, potem kroimy nożem na batoniki.
Smacznego!made by KejtPrzepis dodaję do akcji: