Wykonanie
            Lekko zmodyfikowany przeze mnie przepis na paję 
malinową, specjalność krakowskiej 
cukierni Starowiczów (którą niebawem mam zamiar odwiedzić i spróbować oryginalnego ciasta, o czym na pewno Wam opowiem).


Składniki :Ciasto :250 g 
mąki,140 g 
masła,70 g 
cukru pudru,szczypta 
soliMasa malinowa:30 dag 
malin,1 torebka 
kisielu malinowegoPiana migdałowa:4 
białka,1 szklanka 
cukru,10 dag mielonych 
migdałów.Jak to robimy?Robimy ciasto: siekamy szerokim nożem 
mąkę z 
masłem. Dodajemy 
sól i 
cukier, szybko zagniatamy i wkładamy do lodówki na około godzinę. 
Potem rozwałkowujemy, przekładamy do formy na tartę i pieczemy do zrumienienia w temperaturze 150 stopni.Robimy masę: 
maliny mieszamy z 
kisielem (w proszku), układamy na cieście.

Ubijamy pianę z 
białek i 
cukru, delikatnie łączymy z 
migdałami. Układamy pianę na malinach.

Pieczemy około 30 minut w temp. 160 stopni.

Smacznego!Źródło: KUCHNIA 8-2011