ßßß Cookit - przepis na Parówki zapiekane w cieście francuskim

Parówki zapiekane w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Ciasto francuskie stosowałam w mojej kuchni już wiele razy.
Ostatnio, o ile się nie mylę,
zawijałam w nie faszerowane
pieczarki .
Tym razem wykorzystałam
cienkie parówki.
Płat ciasta lekko rozwałkowałam,
pokroiłam w prostokąty.
Na każdym położyłam kiełbaskę,
dwa paski czerwonej papryki,
kilka krążków cebuli, liść cykorii i nieco żółtego sera startego na tarce. Zawinęłam, zlepiłam brzegi.
Wierzch posmarowałam rozkłóconym jajkiem, wstawiłam do rozgrzanego
piekarnika. Zapiekałam około 20 minut w temperaturze 190°C.
Rewelacja, warto spróbować.
Smacznego :)
Źródło:http://psotypsotki.blogspot.com/2010/12/parowki-zapiekane-w-ciescie-francuskim.html