Wykonanie

Smakowita propozycja na drugie śniadanie.Lekka, niezwykle aromatyczna,pobudzająca apetyt i pełna wigoru przekąskawprawi w doskonały nastrójkażdego, kto jej skosztuje.5 łyżek 18% słodkiej
śmietanyzmiksowałam z kostką 125 g
sera bryndza. Kilka listków
miętyporwałam drobno i dodałamdo
serowo - śmietanowej masy.Doprawiłam grubo utłuczonym
białym pieprzem,wstawiłam na kilka minut do lodówki.Kromki
chleba pumpernikiel przekroiłam ukośnie. Powstałe trójkątyposmarowałam bardzo cienką warstwą
masła.Świeży
ogórek pokroiłam w około 0,5 cm plasterki. Posmarowałam
miętowym musem, ułożyłam po trzy na ciemnych,
razowych trójkątach.Każdą wieżyczkę przybrałam listkiem
mięty.Danie ozdobiłam
rukolą, pokrojoną w kosteczkę
czerwoną papryką i
sałatą.Smacznie, zdrowo, wiosennie i radośnie polecam :)