Wykonanie
to kolejne odważne połączenie w mojej kolekcji.

Przepis nadesłała Pani
Basia. M, prosząc o przetestowania.Na 2 porcje2 duże
pomarańcze - obrać, oczyścić, podzielić na cząstki1 mała
czerwona cebula - obrać, pokroić w pół krążki, rozdzielić8 suszonych
śliwek - pokroić na paseczki16 czarnych
oliwek bez pestek2 duże
zielone oliwki ( dla akcentu)2 łyżki
oliwy z oliwekpieprz cayennenatka pietruszki do ozdobyCząstki
pomarańczy pokroić w paski, ułożyć na talerzu. Na
pomarańczy ułożyć
cebulę,
suszone śliwki, polać
oliwą. Ułożyć
oliwki, oprószyć
pieprzem cayenne i posypać
natką.
Słodycz pomarańczy połączona z ostrością
cebuli,nadają
sałatce wyjątkowy smak i aromat.


Smacznego życzy!Viola

Kilka słów od autora:1. Gorąco polecam zakup świeżych
oliwek.
Oliwki wykorzystane w przepisie zakupiłam na stoisku z
oliwkami,
suszonym pomidorami w
oliwie, papryczkami...... w Tesco - Coatbridge. Jestem ciekawa, czy w Polsce np w Tesco również macie takie stoiska, na których można zakupić, na wagę
oliwki,
suszone pomidorki itp.POLECAM!kliknięcie na zdjęcie przekierowuje na stronę z przepisem