ßßß
Przepis nadesłała Pani Basia. M, prosząc o przetestowania.Na 2 porcje2 duże pomarańcze - obrać, oczyścić, podzielić na cząstki1 mała czerwona cebula - obrać, pokroić w pół krążki, rozdzielić8 suszonych śliwek - pokroić na paseczki16 czarnych oliwek bez pestek2 duże zielone oliwki ( dla akcentu)2 łyżki oliwy z oliwekpieprz cayennenatka pietruszki do ozdobyCząstki pomarańczy pokroić w paski, ułożyć na talerzu. Na pomarańczy ułożyć cebulę, suszone śliwki, polać oliwą. Ułożyć oliwki, oprószyć pieprzem cayenne i posypać natką.Słodycz pomarańczy połączona z ostrością cebuli,nadają sałatce wyjątkowy smak i aromat.
Smacznego życzy!Viola
Kilka słów od autora:1. Gorąco polecam zakup świeżych oliwek. Oliwki wykorzystane w przepisie zakupiłam na stoisku z oliwkami, suszonym pomidorami w oliwie, papryczkami...... w Tesco - Coatbridge. Jestem ciekawa, czy w Polsce np w Tesco również macie takie stoiska, na których można zakupić, na wagę oliwki, suszone pomidorki itp.POLECAM!kliknięcie na zdjęcie przekierowuje na stronę z przepisem