Wykonanie
Mąka gryczana ma dużo
soli mineralnych, żelaza, kobaltu, fosforu, wapnia,
jodu, cynku, miedzi i boru, a wszystkie te minerały wzmacniają organizm w okresie stresów. Jest w niej sporo witamin: B1, B2, PP. Zawiera sporo
skrobi, dzięki
czemu jest wartościowa energetycznia, a do tego ma lekki
orzechowy posmak, który mnie zachwycił JNALEŚNIKI BEZGLUTENOWESkładniki na 4 sztuki2
jajkaok. 120ml
wody4-5łyżek
mąki gryczanej dobrze zmielonej1-2 łyżki
skrobi kukurydzianej2 łyżki
oleju rzepakowego do smażenia

PrzygotowanieMiksujemy
jajka z
mąkami i stopniowo wlewamy
wodę aby uzyskać gładką masę naleśnikową.Smażymy na posmarowanej
olejem patelni.

Naleśniki mogą wyjść troszkę grube, ponieważ cieniutkie jest dość ciężko usmażyć. Jednak warto być cierpliwą i smażyć dłużej na małym ogniu JSMACZNEGO SIOSTRY