Wykonanie
Pitaja to inaczej smoczy
owoc lub truskawkowa
gruszkaOwoc tropikalny, który kwitnie tylko w nocy.

Posiada słodkawy, aromatyczny, orzeźwiający smak. W środku znajduje się biały miąższ z czarnymi kropkami – można go jeść łyżeczką ze skóry, lub wydrążyć i kroić na kawałki.Polecam jeść go po schłodzeniu.
Pitaja idealnie nadaje się do deserów, sałatek
owocowych i
lodów.Właściwości smoczego
owocu:Niskokaloryczna – 100 g
pitaji to 50 kcalZawiera ponad 80%
wodyZawiera witaminy B, C i E oraz w wapń i fosfor.Zawiera błonnik, który zapewnia uczucie sytości przez dłuższy czas.Zawiera tez dużą ilość antyoksydantów stosowanych w terapiach nowotworowych.Pomaga obniżać poziom cholesterolu i poprawiać pracę układu trawiennego.Ekstrakt z
owocu należy do substancji chroniących przed starzeniem skóry.
SAŁATKA Z
PITAJĄSkładniki:Jeden smoczy
owoc, miąższ wydrążony ze skóry i pokrojony w kostkęNasiona
granatu, ¼ szklankiSok z 1
klementynkiLiści
mięty, 5 porwanych liści + do ozdobyPrzygotowanie
Pitaję przekroić na pół i wydrążyć miąższ. Następnie miąższ pokroić w kostkę.Wszystkie składniki wymieszać i schłodzić.Podawać w skórce, udekorować listkami
mięty.Prosto, pysznie i orzeźwiająco.

Współpraca:
Make Life FitSMACZNEGO SIOSTRY!