ßßß Cookit - przepis na Kruche ciasteczka bez mąki, bez cukru, bez tłuszczu ;)

Kruche ciasteczka bez mąki, bez cukru, bez tłuszczu ;)

nazwa

Wykonanie

Znacie pewnie pyszne, lekko ciągnące ciasteczka migdałowe, które piecze się bez dodatku mąki. Chciałam jednak zrobić coś, w co można się wgryźć i tak powstały te pychotki - również odchudzone, bezglutenowe i naprawdę chrupiące. Posłodziłam je oczywiście zdrowym cukrem - Ksylitolem, oraz wykorzystałam migdały najwyższej jakości. Cistka są proste w przygotowaniu, o niebo zdrowsze niż kupne pieguski, a do tego taaakie pyszne! :) Zapraszam!
Biała mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.
Efekt jest taki, że po spożyciu białej mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.
Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak bóle stawów, nadciśnienie, poziom cukru we krwi. A to właśnie może powodować gluten.
Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku
„Moja Kuchnia bez mąki i glutenu”.
W I serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.
W poradniku „Moja Kuchnia bez mąki i glutenu” jest to gluten.
W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to cukier.
Niezależnie od wersji jaką wybierzecie,
możecie mieć pewność, że te ciasteczka są bardzo zdrowe :)
To takie proste, prawda?
Zapraszam po więcej przepisów!
Źródło:http://dietetyczniesiostro.blogspot.com/2014/01/kruche-ciasteczka-bez-maki-bez-cukru.html