Wykonanie

Znacie pewnie pyszne, lekko ciągnące
ciasteczka migdałowe, które piecze się bez dodatku
mąki. Chciałam jednak zrobić coś, w co można się wgryźć i tak powstały te pychotki - również odchudzone, bezglutenowe i naprawdę chrupiące. Posłodziłam je oczywiście zdrowym
cukrem -
Ksylitolem, oraz wykorzystałam
migdały najwyższej jakości.
Cistka są proste w przygotowaniu, o niebo zdrowsze niż kupne pieguski, a do tego taaakie pyszne! :) Zapraszam!

Biała
mąka odchodzi do lamusa, a konsumenci są świadomi tego, że jest to produkt nie tylko zupełnie pozbawiony wartości odżywczych, ale również wysoko przetworzony i wysokokaloryczny.Efekt jest taki, że po spożyciu białej
mąki automatycznie wzrasta zapotrzebowanie organizmu na witaminy i
sole mineralne. Zwróćmy uwagę, że biała
mąka to praktycznie wyłącznie wysoki indeks glikemiczny oraz same kalorie.Wiele osób eliminując gluten z diety, zauważa zanik swoich uporczywych dolegliwości takich jak
bóle stawów, nadciśnienie, poziom
cukru we
krwi. A to właśnie może powodować gluten.Komentowany tutaj przepis został zamieszczony w moim poradniku„Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu”.

W I
serii limitowanych poradników rozprawiam się z produktami, które na pewno nie służą mojemu zdrowiu.W poradniku „Moja Kuchnia bez
mąki i glutenu” jest to gluten.W poradniku "Słodkie ciasta i desery na diecie" jest to
cukier.



Niezależnie od wersji jaką wybierzecie,możecie
mieć pewność, że te
ciasteczka są bardzo zdrowe :)

To takie proste, prawda?Zapraszam po więcej przepisów!