Wykonanie

Pierogi i leniwe - smaki nie do podrobienia! Leniwe z
mąki kukurydzianej są twarde, pierogi z
mąki pełnoziarnistej również nie rozpływają się tak samo w buzi. Kolejna moja próba przygotowania leniwych w wersji light. TUTAJ poprzednie zmagania. Tym razem wyszły z tego
cynamonowe, lekkie,
serowe kluseczki. Kolejne podejście zrobię z
mąką ryżową i
skrobią. Sami oceńcie jak Wam się podobają - na pewno robi się je równie szybko jak zjada :D Są mięciutkie, aromatyczne, bardzo smaczne...a za czym Ty tęsknisz na diecie?
SEROWO-
CYNAMONOWE KLUSKISkładniki250g
twarogu półtłustego100g
mąki z
amarantusa3
białka4 łyżki
ksylitoluŁyżka
cynamonu125ml
mleka
Przygotowanie
Twaróg możemy zmielić lub przecisnąć przez sitko. Można też po prostu rozgnieść widelcem. A
potem połączyć z resztą składników.
Ksylitol możemy zmielić na puder. Na końcu wlewać
mleko - powoli. Masa musi dać się nabierać na łyżeczkę.Kluseczki kładziemy na wrzątek i gotujemy około 5 minut.

SMACZNEGO SIOSTRY!