SkładnikiSłoiczek czerwonego kawioru14 jajekprzepiórki3 łyżeczki żelatyny300 ml wywaru z włoszczyznyTak wiem! Mamy październik! Te galaretki robiłam z myślą o konkursie a nie o świętach. Jednak jestem z nich tak zadowolona, że ochrzciłam je wielkanocnymi i zagoszczą na moim stole wraz z barankiem i zającem :)PrzygotowanieDo moich galaretek użyłam foremki na muffinki, która mieści 7 galaretek. Jajka oczywiście gotujemy na twardo i obieramy. Na początek przygotujemy żelatynę w bulionie i dajemy jej ostygnąć. Teraz rozkładamy kawior - po łyżeczce, półtorej na spód każdej galaretki. Teraz zalewamy kawiorżelatyną tak aby wypełnił 1/3 foremki. Wkładamy do lodówki na 30 minut. Następnie układamy po dwa jajka na każdą galaretkę i zalewamy żelatyną do końca. Wstawiamy do lodówki. Galaretki będą gotowe po 2-3 godzinach.Te kawiorowegalaretki cieszą oko i są smakowite z odrobinką cytryny. Kawior jest delikatny i lekko strzela między zębami ;)SMACZNEGO SIOSTRY!