Wykonanie
Dziś piękna pogoda..dziś więc
lody! Lekkie
lody mocno
limonkowe na bazie
mleka sojowego przypominające
sorbet. Bardzo proste w przygotowaniu...jedyne dziesięć minut i
lody gotowe do mrożenia! Kto się skusi?

przepis własnySkładniki:szklanka świeżej
mięty1/4 szklanki miałkiego
cukrusok z 3
limonekszczypta
soli430ml
mleka sojowegoWsyp do rondelka
cukier,
sól i listki
mięty. Wlej
mleko sojowe i doprowadź do wrzenia tak by
cukier całkowicie się rozpuścił. Ostudź do temperatury pokojowej. Mieszankę przecedź, dodaj
sok z limonki i połącz składniki mieszając. Napełnij foremki do
lodów,zmroź je około godziny i dopiero wciśnij patyczek.
Lody mrozimy co najmniej 4 godziny.Smacznego:)