Wykonanie
Kolejne słodkości, które można wykorzystać na prezenty, drobne, delikatne, miłe i słodkie czyli takie jak każdy lubi. To już ostatnie przed świąteczne propozycje prezentów, będą jeszcze tylko pierniki a tymczasem zapraszam do przepisu.

przepis własnySkładniki:150g pierników80g
serka mascarpone1/2 szklanki
mleka w proszku lub
śmietankistarta skórka z jednej
pomarańczy40ml białego
rumu100g
czekolady gorzkiej
Przygotowanie:Pierniki rozdrobnić malakserem na proszek, dodać
ser mascarpone oraz
alkohol i dobrze wymieszać masę, zetrzeć na tarce skórkę z jednej
pomarańczy i dodać do masy, dosypać
mleko w proszku, wymieszać i wstawić na 2 godziny do lodówki.Po tym czasie wyciągnąć, uformować kulki i ponownie wstawić na 2 godziny godziny do lodówki.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej, przygotować wykałaczki lub patyczki grillowe, każdy patyczek zanurzyć w
czekoladzie i wcisnąć do pralinki miej więcej do połowy by jej nie przekłuć. Odstawić do lodówki do zastygnięcia, gdy zastygną wyciągać po jednej kulce, maczać w ciepłej
czekoladzie i wkuwać najlepiej w coś sztywnego, ja użyłam
jabłka, które od razu wkładałam do lodówki i tak do wyczerpania pralin. Po zastygnięciu włożyć do ozdobnych papilotek. Przechowywać w lodówce.Smacznego:)

Dodaję do akcji: