Wykonanie
            To pierwsze 
ciastka, które nie rozlały mi się na blasze więc dla mnie mistrzostwo świata :) 
ciastka delikatne, nie za duże, porcjowane przy pomocy łyżki do 
melona i pieczone nieco krócej niż zaleca autorka przepisu Martha Stewart. Dla fanów 
masła orzechowego idealne!
 Ciasteczka
Ciasteczka z 
masłem orzechowym i drobinkami 
czekoladyCiastka wg Marthy StewartSkładniki :1,5 szklanki 
mąki pszennej ( użyłam pełnoziarnistej jasnej T650 )1 łyżeczka 
sody oczyszczonej1 szklanka 
masła orzechowego60 g 
masła, o temperaturze pokojowej1 szklanka 
brązowego cukru2 duże 
jajka1 łyżeczka ekstraktu z 
wanilii240 g 
czekoladowych drobinekPrzygotowanieW misie miksera utrzeć 
masło orzechowe z 
masłem i 
cukrem. Dodawać 
jajka, kolejno, ucierając. Dodać ekstrakt z 
wanilii i zmiksować, tylko do wymieszania.M ą kę wymieszać z 
sodą oczyszczoną. Dodać do masy 
maślanej i zmiksować. Na końcu wmieszać drobinki 
czekolady.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładać czubatą łyżkę masy ( nakładałam gał ką do 
melona), w odstępach pomiędzy 
ciastkami. Piec w temperaturze 180ºC przez 13minut je ś li 
ciastka są większe, ja piekłam swoje 7 minut . Wystudzić na kratce.Smacznego :)