Wykonanie
Kupiłam
pieczarki i pomyślałam, że je dzisiaj nafaszeruję, bo od dawna chodziła za mną taka wersja
pieczarek.Padło na farsz jajeczny:)Składniki:* 12
pieczarek*
cebula drobno posiekana* 2
jajka + 1
żółtko*
sól,
pieprz,
szczypiorekPieczarki oczyściłam, ukręciłam nóżki, które następnie zmiksowałam (można oczywiście drobno pokroić) i przesmażyłam razem z
cebulą na odrobinie
oleju. Wylałam na to rozbełtane
jajka z
żółtkiem, dobrze przyprawiłam i zrobiłam jajecznicę. Można dodać jeszcze trochę
żółtego sera.Nałożyłam na kapelusze
pieczarek, posypałam
szczypiorkiem (ale lepiej to zrobić jak już się wyciągnie z piekarnika) i zapiekałam w temp. 200*C przez 10 minut.Dla mnie idealne na kolację, można też potraktować jako przystawkę. W każdym razie szybkie i smaczne:)
Komentarze