ßßß
Kupiłam pieczarki i pomyślałam, że je dzisiaj nafaszeruję, bo od dawna chodziła za mną taka wersja pieczarek.Padło na farsz jajeczny:)Składniki:* 12 pieczarek* cebula drobno posiekana* 2 jajka + 1 żółtko* sól, pieprz, szczypiorekPieczarki oczyściłam, ukręciłam nóżki, które następnie zmiksowałam (można oczywiście drobno pokroić) i przesmażyłam razem z cebulą na odrobinie oleju. Wylałam na to rozbełtane jajka z żółtkiem, dobrze przyprawiłam i zrobiłam jajecznicę. Można dodać jeszcze trochę żółtego sera.Nałożyłam na kapelusze pieczarek, posypałam szczypiorkiem (ale lepiej to zrobić jak już się wyciągnie z piekarnika) i zapiekałam w temp. 200*C przez 10 minut.Dla mnie idealne na kolację, można też potraktować jako przystawkę. W każdym razie szybkie i smaczne:)
Komentarze